Coaching Executiv, Leadership

Trei ani strategici

Va mai avea vreodată timpul răbdare cu oamenii?

”În câmpia Dunării, cu câtiva ani înaintea celui de-al doilea război mondial, se pare că timpul avea cu oamenii nesfârșită răbdare; viața se scurgea aici fără conflicte mari…….în următorii ani gospodăria continuă să se ruineze…… Peste trei ani izbucnea cel de-al doilea război mondial: timpul nu mai avea răbdare.”M.Preda

Dacă ne uităm la ultimii trei ani, 2020-2022, pare că timpul și-a pierdut pentru totdeauna ”nesfârșita răbdare” a lui Preda. Au fost trei ani în care a trebuit să luăm prea multe decizii, prea dificile, prea repede, bazate pe din ce în ce mai multe frici: frica de un virus necunoscut și de un fel nou de a muri, frica de un vaccin necunoscut. Nu am avut deloc timp de reculegere și regăsire deoarece la începutul lui 2022 au năvălit peste noi alte frici: de război, frica de frică (numită între timp tulburare de anxietate sau posttraumatică), de frig sau sărăcie, amenințarea recesiunii, crizei energetice, distrucției climatice. Acum trei ani omenirea și liderii săi au vazut din nou moartea cu ochii și au intrat în criză de nervi, apoi în conflict armat european, și în criză energetică.

ETHYS – principii și smerenie

În anii ăștia trei care se încheie acum, strategia ETHYS a căutat simplitatea esențială și universală. Dincolo de pericole reale, mult haos și confuzie creează oamenii înșiși pentru interese diverse, sau pentru că nu se mai descurcă cu propria lor frică, suferință sau ambiție. Constantin Brâncuși, celebrul minimalist român, a scris: ”Simplitatea nu este un țel in artă, dar ajungi fără voie la ea pe măsura ce te apropii de sensul real al lucrurilor”.  Sensul real al ETHYS este implementarea tenace a două principii:

  1. PUTEREA ”Dacă vrei ca puterea să fie folosită pentru a face bine, este esențial ca mai mulți oameni buni să aibă putere”. Jeffrey Pfeffer – Stanford University. Coaching-ul Executiv și educația pentru Leadership ajută oamenii buni să redescopere sau să-și reamintească resursele lor de putere. Pentru a executa propria lor strategie realistă.
  2. RESPECTUL  Dacă simplitatea nu este un țel în artă, nici respectul nu este un țel în organizații. Ajungi însă fără voie la respect pe măsură ce te apropii de înțelegerea aprofundată a oamenilor, a vieților lor, a propriului sens și a sensului organizațiilor. Programul ETHYS de coaching executiv și discipline de lider integrează o minimă cunoaștere esențială și necesară bazată pe dovezi. Cadrul ETHYS de reflecție și înțelegere aprofundată este limpede și coerent, nu e simplist dar poate fi simplificator și dătător de curaj. Integrează elemente din teoriile cognitiv-comportamentală, rațional – emoțională, și din studii de leadership, management sau știința complexității, elemente de filozofie stoică, concepte ale lui Frankl sau Adler validate de neuroștiințe. Inspirat de 25 de ani de practică și management de succes în industria sănătății și a tehnologiei, cadrul ETHYS este favorabil alegerii și exersării câtorva discipline necesare și unice fiecăruia, pentru o muncă și o carieră împlinite. Întărește veriga slabă a sistemului – respectul reciproc în toate direcțiile – bazat pe o nouă înțelegere aprofundată.

Din perspectivă strategică, acreditarea de către Federația Internațională de coaching a programului educațional ETHYS ”Profound respect based Leadership coaching”, este un rezultat esențial al ultimilor 3 ani. Programul a fost dezvoltat în plină pandemie, online, pe timp de frică și criză. A funcționat cu succes prin participarea partenerilor din industria sănătății – medici, asistente medicale, profesioniști din companii medicale, și manageri. Acum suntem listați între programele educaționale ICF și suntem mândri de asta. Nu este un program revoluționar ci profesionist deoarece adevăratele revoluții sunt rare. Nu este despre terapie, fericire, iubire sau despre vorbe la modă în limba engleză, devenite forme fără fond pentru non-comunicare. Este un program educațional onest, despre fapte concrete cu folos,  muncă disciplinată și performanță și despre puterea oamenilor buni care muncesc mult în medii solicitante și nu au timp de pierdut. Competențele de coaching executiv exersate disciplinat te pot ajuta cu adevărat să îți îndeplinești aspirațiile profesionale și să fii bine cu asta.

Programul se adresează medicilor, specialiștilor în tehnologie, asistentelor șefe, specialiștilor cu roluri administrative și manageriale în industria sănătății, care doresc să scadă efectiv drama și să crească calitatea vieții profesionale în grupurile lor, și calitatea vieții pacienților lor.

Strategia următorilor 3 ani

Inscrie-te la începutul anului 2023 în Programul educațional ETHYS ”Coaching pentru lideri, bazat pe respect profund” pentru a îți construi o strategie profesională realistă și coerentă pentru următorii 3 ani. Poate fi asul profesional din mâneca ta. În caz contrar, vei implementa, fără să conștientizezi, strategiile celor care au o strategie. Într-o lume gălăgioasă și agitată vom integra fricile noastre și tot ce am înțeles în ultimii 3 ani, ne vom reculege curajul și ne vom relansa strategia profesională, bazată pe alegeri conștiente și pe SPERANȚĂ, . Alege să vorbim despre asta.

Procesele de Coaching executiv ICF  sunt personalizate la nivel individual și al grupului de lucru (”atâția oameni câți pot împărți o pizza”). Coaching-ul executiv și-a dovedit științific eficiența pentru schimbarea sustenabilă a mentalității și a unor tipare comportamentale nefavorabile, în timp ce discursurile motivaționale, conferințele și training-urile ocazionale în grupuri mari și-au dovedit ineficiența.

Pentru intervențiile de coaching executiv există atâtea dovezi cât pentru o profesie de sine stătătoare. Participarea la programul ETHYS, acreditat de ICF, este un prim pas de educație consistentă, certificată de cea mai mare asociație profesională de coaching din lume, printr-un proces riguros care a durat 7 luni. Competențele definite de experții ICF și adaptate la talentul și aspirațiile tale, te vor ajuta nu numai să regăsești bucurie, sens și putere în munca ta ci poate fi un prim pas solid către o viitoare carieră de coach executiv.

Răbdare, înțelegere și considerație

Nu timpul sau universul au nesfârșită răbdare cu oamenii. ”Universul este indiferent emoțional”. Răbdarea, înțelegerea și considerația sunt privilegii și alegeri omenești. Să ne regăsim împreună nesfârșita răbdare unii cu alții, pentru a înțelege cu adevărat suferințele, aspirațiile și ambițiile noastre și ale celorlalți. Înscrie-te la programul ETHYS, o călătorie în care ne vom regăsi astfel curajul deciziilor dificile, al negocierii și conflictului constructiv, puterea profesională reală și speranța. Alege să vorbim despre asta.

La Mulți Ani!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.